MENTORLUK(YÖNDERLİK) TARİHÇESİ
Mentor kelimesinin kökeni mitolojiden gelmektedir. Homeros Odysseia’da Ithaca Kralı Ulysses’in savaşa gitmeden önce oğlu Telemachus’u en yakın arkadası Mentor’a emanet ettiğini anlatır. Kralın savaştan dönmesi yirmi yıl alır ve Mentor, prensi kralın yokluğunda en iyi şekilde eğitir ve yetiştirir.
MENTORLUK KİMLER İÇİN YARARLIDIR?
Mentor size YÖNDER olan, yolunuza ışık tutan kişidir.
Mentorluk hizmeti almak, iş hayatına yeni atılmış, hedeflerini henüz belirleyememiş gençlerin kariyerlerini geliştirmelerinde önemli bir faktör olmakla beraber aynı zamanda, kurum kültürüne alışmakta zorlanan, kuruma uyum sağlayacak bireysel planlarını yapmakta desteğe ihtiyaç duyan çalışanlar için de önerilmektedir. Mesleki gelişim sürecini kısaltmak ve bu süreci en az hatayla atlatmak isteyen çalışanlar da mentorluk hizmeti almayı düşünmelidirler.
İş yaşamına yönelik mentorluk ise; çalışanların potansiyellerini ortaya çıkarmayı ve geliştirmeyi hedeflemektedir. Çalışan potansiyeli; doğru donanım, eğitim, motivasyon ve danışmanlık verildiği taktirde kişinin ulaşabileceği en üst düzey kapasite olarak tanımlanabilinir. Bu noktada kapasitenin iş odaklı kalmayarak daha geniş bir perspektifte ortaya çıkarılması kişinin kendini entelektüel ve sanatsal becerilerde de geliştirmesi hedeflenmektedir.
Yönderinizin size;
25 yılı aşkın sürede; farklı sektörlerde, farklı pozisyon ve görevlerden edindiğim deneyim ve tecrübelerin her biri kolumda altın bilezikler oldu. Bu birikimler doğrultusunda, uzun yıllarkurum içinde mentorluğunu yaptığım çalışma arkadaşlarımın yollarına hala ışık tutarken, üniversite öğrencisi arkadaşlarım ve farklı sektörlerdeki mentilerime destekler vermekteyim.
Hayatınıza yön vermek için bir YÖNDER' e ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, iletişime geçebilirsiniz.
Telif Hakkı © 2022 Geleceğin İş ve YÖNETİM Dünyası - Tüm Hakları Saklıdır.
Nesrin FIRAT imzalı
Bu web sitesinde çerez kullanılır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.